Skip to main content

Longgaard klang & yoga 

En drøm - et mod

Ligesom som mange andre har jeg tit drømt om at være delvis/helt selvstændig, men har aldrig haft modet til at springe ud i det.

Jeg startede med at dyrke yoga for gravide tilbage i 2007. Sidenhen har jeg dyrket alt fra yoga - efterfødselsyoga, Iyengar, Vinyasa, Hatha, Ashtanga, Hot yoga, Yin yoga, Bow Spring. Jeg har altid været nysgerrige og parat at prøve noget nyt og selvom der har været perioder med pauser fra yogaen, så er jeg altid vendt tilbage til det – får altid følelsen af at vende hjem.

I august 2015 tog jeg alene afsted til Copenhagen yogafestival. På festivalen var der en stand, hvor man kunne opleve gongmeditation. Jeg nåede at få de sidste 5-10 minutter af gongmeditationen, og jeg var solgt og dybt fascineret af det!

Jeg havde en indre ro i min krop, og det var ligesom om jeg kom hjem på en eller anden måde ligesom jeg altid har følt med yogaen efter mindre pauser fra det.

Siden festivalen har jeg ledt forgæves efter noget tilsvarende i og omkring Odense uden held. Indtil jeg et lille års tids efter faldt over noget i Ugeavisen – klangmeditation. Jeg var ellevild og tilmeldte mig straks til en snuse klangmeditation. Jeg vidste med det samme, at det var præcist dette, jeg havde ledt efter, og siden hen er snuse klangmeditationen blevet til flere klangmeditationer, snusekurser i klangmassage, klangmassage behandlinger og til sidst kulminerede det i klangaktøruddannelsen.

Nye erfaringer og oplevelser

Efter flere års drøm om en yogauddannelse tilmeldte jeg mig ”Yoga mod Stress” yogauddannelsen i 2018. I uddannelsesbeskrivelsen stod der, at man gerne skulle have et yogahold, som man underviste, og det blev så skubbet til at jeg startede med at undervise i yoga.

Hvorfor valget af yogauddannelsen lige faldt på ”Yoga mod Stress” var, at jeg følte at den passede super fint med min klangaktøruddannelse. Begge uddannelser handler om at give velvære, ro og at  komme ned i gear. Herved kunne jeg se, at de to uddannelser ville supplere hinanden utrolig godt.

Jeg husker tydeligt mit første yogahold, hvor jeg havde skrevet alt ned til mindste detalje og var meget nervøs med de største sommerfugle i maven, men det hjalp en smule, at der var enkelte venner og bekendte på holdet. Sidenhen er jeg blevet fortrolig med at undervise, og har bevæget mig fra at undervise i Hatha yoga til Mindful klang yoga, hvor jeg til tider ændre min planlagte undervisning til, hvad holdet efterspørger. Dette ville jeg slet ikke have troet var muligt, for blot et år siden og meget er sket siden jeg startede. Jeg har haft en stand på Nordic Yoga Festival, samt haft stand og workshop på Helse-messe i Odense og det er sørme også blevet til et enkelt firmaarrangement.

I dag underviser jeg et fysisk yogahold i Tarup-Paarup Idrætsforening (TPI) samt et Mindful klang yogahold i Paarup Aftenskole (DOF) regi hver tirsdag, og har planer om i den nærefremtid at genoptage med at give klangbehandlinger en gang om ugen.

Kontakt mig

Har du spørgsmål eller ønsker at vide mere om yoga så kontakt mig her.

Cookies

Vi anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her

Back to top